Living Story

Weerwolven

Wintertuin Experience

Vol afwachting betreed je met je team de vrijwel lege ruimte van een bijzonder gebouw: de Wintertuin in Baarn. Het is een botanische kas uit 1915, die leegstaat en waar op dit moment duidelijk geen andere activiteiten zijn dan hier en daar wat sporen van bouw of verbouw. Als je beter kijkt, zie je echter hier en daar wat meubels staan, een oude typemachine, een telefoon… Verder een wereldkaart, wat plattegronden van Baarn....

Een spannende introductie neemt je mee naar het jaar 1915, naar de kas in aanbouw, en naar het leven en werk van August Janssen, die de kas in dat jaar laat bouwen. Vanaf dan heb je een uur de tijd om je brein, je team en al je zintuigen aan het werk te zetten om Het Geheim van de Weldoener zo snel mogelijk te ontrafelen…

Wintertuin Experience

Wintertuin Baarn

De unieke Wintertuin in Baarn is in 1915 aangelegd door August Janssen en is de grootste wintertuin van Nederland. Na het overlijden van August Janssen is het gebouw tot 1987 in gebruik geweest als botanische tuin van de Universiteit Utrecht. Na bestemmingen als galerie en antiquair is nu Living Story gekozen als de nieuwe huurder van de Wintertuin.

In 2018 gaat Living Story in de Wintertuin een gloednieuwe Escape Room bouwen en een theetuin openen. Tot die tijd – open tijdens de verbouwing – is het gebouw tijdelijk in gebruik voor het spel Het Geheim van de Weldoener. Het spel lijkt op een Escape Room, maar is het niet. Het biedt een unieke beleving voor liefhebbers van Escape Rooms en andere puzzelspellen! Grijp daarom nu je kans om dit tijdelijke spel te spelen met je team, familie of vrienden! Het spel is slechts enkele maanden beschikbaar...

Het Geheim van de Weldoener

August Janssen

August Janssen, geboren in de tweede helft van de 19e eeuw, was de tweede zoon van de bekende koopman en filantroop Peter Wilhelm Janssen en zijn vrouw Folmina Margaretha Peters. August groeide op aan de Keizersgracht in Amsterdam met zijn ouders, broer en zussen. Hij ging al jong naar Nederlands-Indië, waar hij directeur van verschillende ondernemingen werd. Hij reisde veel, maar vestigde zich aan het einde van de 19e eeuw met zijn gezin in Baarn, vlak nadat in Baarn de aanleg van het spoor naar Amsterdam gereed kwam. In 1910 bouwde hij op één van de door hem geërfde stukken grond de indrukwekkende villa Canton.

In de overtuin ervan – het huidige Cantonspark – liet hij in 1915 een wintertuin aanleggen. In deze grootste wintertuin van Nederland, gemaakt van glas en staal, creëerde hij een stukje tropen. In Baarn zou August Janssen bekend worden als stille weldoener, omdat hij veel voor het stadje betekend heeft.

Het Geheim van de Weldoener is geïnspireerd op leven, reizen en werk van August Janssen, die de prachtige Wintertuin liet bouwen in Baarn, de locatie waar het spel zich daadwerkelijk afspeelt.

Het spel

de geheime kist

Het Geheim van de Weldoener is een Escape Game, een spel dat je doet denken aan een Escape Room maar het niet is. Je speelt het spel met één of meerdere teams in het prachtige gebouw van de Wintertuin in Baarn, en het bijzondere monumentale Cantonspark. Met je team ben je een uur lang – of korter als het je lukt! – bezig het geheim te ontrafelen van August Janssen. Lukt het jou als eerste de geheime kist te openen en het geheim aan het licht te brengen?

Het Geheim van de Weldoener is een actief en dynamisch puzzelspel dat je een uur lang in zijn greep zal houden terwijl je puzzels en raadsels oplost, al je zintuigen aan het werk zet en op zoek gaat naar sleutels en aanwijzingen in de ruimte terwijl met je team zo snel en zo slim mogelijk probeert het geheim te ontrafelen. En tegelijkertijd van alles ontdekt over het leven en werk van August Janssen en zijn familie! Het spel is gebaseerd op waargebeurde verhalen uit zijn leven. 

Reserveer nú

Nederlands Indië

Het Geheim van de Weldoener is een bijzonder – én tijdelijk! – teamspel dat we aanbieden voor groepen van 4 tot 16 personen op de bijzondere locatie van de Wintertuin in Baarn. Uiteraard wordt het spel geïntroduceerd door één van de deskundige spelleiders van Living Story.


Het spel kost €100,00 per team (excl. btw voor bedrijven, incl. btw voor particulieren) voor een team van maximaal 8 personen. Én: je kan met twee teams tegelijkertijd komen spelen! Reserveer nu Het Geheim van de Weldoener. Het spel is te spelen vanaf woensdag 21 februari 2018. 

Slechts tijdelijk te spelen!

team

Het Geheim van de Weldoener is speciaal in de Wintertuin ontwikkeld om te kunnen spelen nu het gebouw nog leeg is en de renovatie voor de nieuwe verhuurperiode nog niet geheel is afgerond. Dit bijzondere spel is daarom slechts tijdelijk – tot halverwege 2018 – te spelen in de Wintertuin. Grijp daarom nu je kans en ontrafel het geheim voordat andere teams het doen…! Het spel is slechts enkele maanden beschikbaar.

Let op! Omdat het gebouw nog niet helemaal klaar is, doet de verwarming het nog niet in het gehele pand. Neem daarom een warme trui mee als je Het Geheim van de Weldoener komt spelen.

Wil je deze unieke experience meemaken: Reserveer nu.

 
Boek nu »Foto's
Meer foto's

We hebben TeamGame gespeeld op het Hooge Erf met 94 personen. De dag was erg ...

Meer recensies