Living Story

Weerwolven

Recensies voor Weerwolven

maandag 11 april 2011
Leuke avond "Nacht van de Weerwolven" gehad in het gezellige Tantes Bistro in Utrecht. De spelleider Martin had ons, door zijn aansprekende manier van vertellen, al snel in zijn verhaal. De geschiedenis van de Weervolven rond Utrecht in vroegere jaren blijft ons nog steeds achtervolgen, dat bleek wel. Het spel was leuk om te spelen en had de aandacht van iedereen vooral toe het moeilijker gemaakt werd doordat steeds meer personages hun opwachting maakten. Nadat we eigenljk veel te lang doorspeelden sloten we de avond af met een lekkere gourmetschotel die prima verzorgd was. We keken dan ook regelmatig schichtig over onze schouders toen we in de miezerige regen, in de donkere sombere stad naar de auto liepen. Zouden die weerwolver hier ook...

J. Slot, Eneco


vrijdag 14 januari 2011
Op een kick off een spel spelen met een grote groep eigenwijze consultants, recruiters en ondersteuners is een redelijke uitdaging. Dat er na een paar dagen nog steeds uitgebreid over gesproken wordt is een grote prestatie van de spelleiders en een mooi bewijs van het de impact die het spel heeft. Oude hiërarchische lijnen zijn doorbroken en nieuw talent heeft zich aangediend, alles stond weer even ter discussie en dat was precies de bedoeling. Speciaal woord van dank nog even voor onze spelleiders (Remko, Martin, Marc en Frank) die door hun vakkundige inbreng maar vooral door hun aanstekelijke enthousiasme een grote inbreng hadden in het succes van deze middag. Namens alle collega`s van MU: bedankt!

Rik Zuidmeer, Mercuri Urval


dinsdag 23 november 2010
Ondanks het feit dat wij met een kleine groep waren, hebben wij genoten van het spel De Weerwolven en aansluitend het gourmet bij Tante`s Bistro. De spelleidster heeft ons uitstekend door het spel geholpen. Wij kunnen dit arrangement bij anderen aanbevelen.

Truus Remkes, Aannemersfederatie


donderdag 20 mei 2010
We hebben op 12 mei met ons bedrijf De Nacht van de Weerwolven gespeeld en dat was een groot succes. Tijdens het spel is niemand meer veilig en bleek diegene die je in vertrouwen had genomen toch niet een brave burger te zijn. We zaten op een locatie die goed paste bij deze gelegenheid; `t Wapen van Haarzuylen. Het spel weerwolven is echt een aanrader!

Kubion


dinsdag 02 maart 2010
We hebben het spel Weerwolven gespeeld in Lage Vuursche. Na het heerlijke voorgerecht en hoofdgerecht kwamen de spelleiders van Living Story binnen en begonnen met een spannend verhaal om het spel uit te leggen. Het spel werd door iedereen met veel lol gespeeld, de reacties achteraf waren ook heel positief. Kortom: een zeer geslaagde avond met een leuk spel in een leuke ambiance.

Menno Baars, Dupaco


dinsdag 02 februari 2010
Voor ons geen GPS-tocht vanwege de sneeuw, maar het Weerwolven-spel was een prima vervanging! We raakten al helemaal in de ban door het beginverhaal van de spelleidster. Daarna probeerden we steeds fanatieker om de weerwolven te ontmaskeren. Erg leuk dat we ook elkaar daarmee beter leerden kennen. Kortom: een aanrader!

Nancy van Etten (Belastingdienst)


maandag 04 januari 2010
Afgelopen december hebben we met een groep van 13 man de Nacht van de Weerwolven gespeeld. De locatie was goed uitgezocht en gaf extra sfeer aan het spel. Het spel zelf was ons allemaal onbekend en, nadat er eerst wat onwennig werd gereageerd, ontpopte het zich tot een leuk en spontaan complot vol van wantrouwen en observaties. Iedereen heeft ervan genoten en er is veel over nagesproken. Wat ons betreft is De Nacht van de Weerwolven een aanrader.

Centrum voor Natuur & Techniek


donderdag 10 december 2009
Nog met een vergadering met collega`s in gedachten arriveerden we in het rustieke Haarzuilens. Al snel werd duidelijk dat dit geen gewoon etentje zou worden. We zouden geconfronteerd worden met weerwolven! Na een beklemmende inleiding door de spelleiding, waarbij het sommigen al dun door de broek liep, gingen we aan de slag. De opdracht: zoek de weerwolven die in ons midden zijn, overdag eender als wij allen burgers, `s nachts veranderend in bloeddorstige wezens. Één probleempje: hoe herken je een weerwolf die er overdag net zo uitziet als je buurman? Al snel stapelden de verdenkingen zich op. Waarom zit hij daar in dat hoekje een beetje met z`n bovenlip te trekken? Wat zitten zij daar samen te smoezen en waarom antwoordt hij daar aan de overkant zo overdreven ontkennend op de vraag of hij soms een weerwolf is? En zij dan, waarom kwam zij zo laat binnen? Was dat om haar vachtje glad te strijken zodat ze in mensenkleren paste, moesten de hoektanden hals over kop afgeschuurd worden? We wisten het niet. Bang waren we wel! Bang voor de nacht wanneer één of meerdere burgers wederom het leven konden laten. Zelf was ik, helaas als eerzaam burger, al vrij snel te pakken genomen door die rotbeesten. De rest van het spel mocht ik vanaf mijn wolkje bekijken. Dat geeft je enerzijds een interessant beeld van de verschillende tactieken, anderzijds zou je het af en toe wel uit willen schreeuwen: `néé, zij is het!`. Maar helaas, jij zit op een wolkje, dus heb je weinig te zeggen. Al met al was het een leuke, gezellige avond met collega`s, waarvan ik helaas van enkelen nog steeds niet zeker weet of zij toch niet een weerwolf zijn. Op tijd naar huis toe vandaag, voordat de avond valt!

Alex Harsveld, Hogeschool Utrecht


woensdag 25 november 2009
Naast alle werkperikelen en stress rondom wet & regelgeving wordt het hoogtijd voor ontspanning. Teamuitje dus. Alsjeblieft .... geen klompengolf, niet creatief met kurk, en geen gymnastiekoefeningen waar je een joggingpak en gympjes voor nodig hebt. Ik hoop stiekem op een wijnproeverij, maar 1 blik op de zwangere buik van de organisator leert me dat het z`n feest wel niet zal worden. Wat dan wel? We zijn letterlijk een elftal, dus niet 2, 3, 4 of 5 gelijke setjes van te maken, om wat voor strijd dan ook tegen (of met) elkaar aan te gaan. We laten ons verrassen, op naar Haarzuilens, leuk hoor, kasteeltje, omliggende huisjes met dezelfde rood-witte luiken, en een dito restaurant met verwarmd terras (als roker is dat inmiddels wel een must om het de hele avond te kunnen vol houden). 16.30 uur, beetje vroeg nog om te gaan eten, maar het is borreltijd dus goedgemutst naar binnen om me bij m`n team te voegen. We hebben een eigen stuk van het restaurant (gelukkig, denk ik, geen jengelende kinderen naast me), waarna zich een tweetal vreemdelingen bij ons voegt. Al snel blijkt het de gastvrouw Jannemieke voor deze avond te zijn, vergezeld door Jonas. Jannemieke begint terwijl wij van ons drankje nippen, een verhaal te vertellen, en ontpopt zich als ware actrice, zo tekstvast is ze, en neemt ze ons mee in het verhaal. Terug in de tijd van boeren, burgers en buitenlui, pastoors, slachtpartijen in de nacht en ... weerwolven. Het is de inleiding van een spel, wat we met zijn elven gaan spelen, onder leiding van de spelleidster (Jannemieke). Uitermate heldere tekst en uitleg volgt, de kaarten worden geschud, waarna we allemaal een rol in het verhaal krijgen. Leuk, heel leuk, burgers, drie weerwolven en een ziener. En iedereen neemt spontaan een eigen identiteit aan, weerwolf of niet. `s Nachts worden burgers zoals caféhoudsters, schoolmeesters en tandartsen vermoord. Overdag keuvelt iedereen met elkaar om zodoende te achterhalen wie meer kan weten van dit mysterieus drama. Wie oh wie zijn de moordenaars van afgelopen nacht ... . Drie weerwolven op zoek naar slachtoffers. Erg leuk spel, doe mij nog maar een wijntje en even een sigaretje op het terras, gaan we daarna naar spelronde nummer twee. Het aantal rollen wordt uitgebreid, we krijgen er een heks en een jager bij. Iedereen enthousiast, leuk, leuk spel zeg. En nog zoveel rollen te verdelen, maar hoe ontzettend zinvol om eenvoudig te beginnen, zelfs ik snap het! Daarna lekker wat eten, en erg goed getimed allemaal, want in plaatst van in-kakkend uit-te-buiken na het eten, volgt nog een volgende spelronde om, om een uurtje of 22.30, weer eens op huis aan te gaan. Het was een geslaagde avond, een aanrader!

Nicoline Quartel,Team productontwikkeling en beleid ASR Pensioenen


zaterdag 07 november 2009
Door de vele goede recensies hier op internet, heb ik besloten om met mijn vriendengroep de Nacht van de weerwolven te spelen. De locatie was in een restaurant aan de oude gracht in Utrecht, Tante`s Bistro genaamd. Een mooie locatie direct aan de gracht, en een knusse en redelijk afgesloten ruimte. Na de kennismaking werd het verhaal verteld als introductie voorafgaande aan het spel. Het spel vond iedereen een groot succes. Na het eerste spel werd er gegeten, en na het eten vond er nog een tweede en derde spel plaats. De dames van de spelleiding hebben op meerdere fronten een onuitwisbare indruk achtergelaten. En inderdaad, het spel werkt aardig verslavend. Twee keer wonnen de weerwolven, en de laatste keer de burgers. Kortom een echte aanrader voor een gezellig avondje uit.

Michel Alders


vrijdag 06 november 2009
Heel leuk spel waarbij veel gelachen is. Leuk om te zien welke collega goed kan liegen en welke absoluut niet.....

Patricia ter Haar


vrijdag 06 november 2009
Op een weerwolf zit niemand te wachten...., maar de weerwolven die worden losgelaten op kasteel Doorwerth zijn de moeite waard! De locatie is top, je hebt kastelen en kastelen, maar dit is echt een kasteel! Prima eten en zalen, goed voor 25 man of voor 50, alles kan. Begeleiding bij het spel erg leuk, veel humor en uiteindelijk het gevoel dat je een reuze gezellige avond hebt beleefd met zijn allen. We komen zeker en keer terug.

Paul Willemsen, Ons Accountants en Belastingadviseurs


dinsdag 29 september 2009
Ik vond het een leuk spel. Voor bevordering van onderlinge sfeer en contacten erg goed!

Jan-Peter Noordhof


vrijdag 25 september 2009
Een leuk, spannend competitief spel waar iedereen in meegesleept wordt. Het spel wordt geleid door een spontane en enthousiaste groep mensen die de spanning weten over te brengen. Complimenten voor deze zeer leuke, gezellige en vooral geslaagde dag!

Monique Holtslag, Loxia


vrijdag 25 september 2009
Wij zitten midden in een integratieproject. De personeelsdag moest dus ook in dat licht staan. Nou, dat is gelukt! Door De Nacht van de Weerwolven leer je de groep echt kennen! Ik loop nu veel makkelijker bij de voorheen "vreemde afdelingen" binnen.

Marian Janssen, Prorail


donderdag 11 december 2008
Context: Een afdelingsuitje voor de afdeling projectmanagement van het ICT-bedrijf van ASR Nederland N.V. met de volgende cryptische tekst in de uitnodiging: "Een gezellig(?) samenzijn om, terwijl we de inwendige mens zullen versterken, de onderlinge band nog eens aan te halen (of juist niet?). De hamvraag is: zijn we wel zo collegiaal als we voordoen of proberen we elkaar telkens weer een loer te draaien? En dat terwijl we elkaar zo hard nodig hebben om te overleven in de wereld die ons omringt. Enfin, we zullen het allemaal gaan meemaken in onze collectieve (on)collegiale intervisie." Ergo, veel was er niet bekend toen we met ruim 30 man sterk aankwamen in het theehuis bij Lage Vuursche. Een perfect locatie waarbij het weer ook nog meewerkte: guur en nat. Toen Jannemieke het verhaal begon te vertellen, had bij menige collega het idee post gevat dat er een sprookjes-vertelavond gehouden werd. Maar toen aansluitend het spel uitgelegd werd en de 3 spelleiders met groot enthousiasme 3 groepen formeerden en de rollen uitgedeeld werden, sloeg de argwaan naar elkaar al gauw toe. Zo`n eerste spel stond in het teken van eigen lijfsbehoud, waardoor het niet zo moeilijk was voor de weerwolven om uiteindelijk te winnen. Duidelijk was dat er veel meer samenwerking én luisteren naar elkaar gevergd werd. Na het voortreffelijke warme buffet gingen we gelijk weer aan de slag. Dit keer met 2 grotere groepen waarbij ook meerdere rollen (heks, jager, burgemeester) in het spel kwamen. Met de ervaring opgedaan in het eerste spel, werd er met veel meer inzicht, verdachtmakingen, maar ook met veel hilariteit gespeeld, waarin de "eerzame burgers" elkaar beter wisten te vinden. Hulde aan de spelleiders Jannemieke, Pieternel en Nico die met veel enthousiasme een ieder bij het spel wisten te houden en met allerlei tips en trucs de spanning erin wisten te houden. Chapeau voor de organisatie, we hebben genoten van een verrassende en complete avond.

Rob Aarts, Fortis


zaterdag 22 november 2008
Na het buffet volgde het spel: de Weerwolven. Na een 1e ronde onwennig met burgers en wolven te hebben gespeeld, volgde al snel het enthousiasme naarmate de avond vorderde! Steeds fanatieker werden de weerwolven gedood en steeg een luid gejuich op! Intriges,verraad, stiekem andermans kaartje bekijken en met je ogen dicht `voelen`of iemand beweegt maakten dat het spel uitnodigend bleef! Na 4 spellen wilden we ook onze andere collega`s nog bekijken, waar het fanatisme ook afdroop! Maar pas op: open nooit je ogen, als ze gesloten moeten zijn!

Hermadix Coatings BV


vrijdag 14 november 2008
Wij hebben De Nacht van de Weerwolven als een zeer goed personeelsuitje ervaren. Het was een zeer geslaagde avond. Bedankt!

Miranda Landkroon, Rabobank


donderdag 13 november 2008
Afgelopen zaterdag met ons team het spel De Nacht van de Weerwolven gespeeld. Een winderige avond en een toepasselijke locatie in Haarzuilens vormden het perfecte decor voor dit spel en verhaal: Na een inleiding van Remko volgde een aarzelend begin met bijna 100% wantrouwen, maar dat veranderde gaandeweg. Verrassend om te zien hoe collega`s zich in allerlei bochten wringen tot aan weddenschappen toe. Hilarisch! Met heel veel humor, luisteren en toch vertrouwen hebben we het vierde spel opgelost alsof het een 1-2tje " betrof. Geweldig en Remko bedankt!

Yvonne Bosboom, OREC SMA Zonnestraal


maandag 13 oktober 2008
Met veel interesse begonnen wij aan het spel de weerwolven. Het bijzondere verhaal werd heel enerverend verteld waarna wij het spel zijn gaan spelen. Na verloop van het spel werd het steeds spannender, maar met name werden collega`s ontmaskerd als leugenaar of bedrieger! Het tweede spel was daarom een nog grotere uitdaging. Zeer inspirerend en gezellig is kortom de juiste omschrijving voor onze middag en avond.

Monique van Empelen, Arag


vrijdag 03 oktober 2008
Het weerwolvenspel is voor mij, als trainer van een leergang van meerdere dagen, een goed middel om de groep een leuke ervaring mee te geven waarop ze met plezier tijdens de training terugkijken. Daarnaast kan ik het ook als metafoor gebruiken voor vertrouwen, lichaamstaal en emotie. Kortom: leuk, leerzaam, samenbindend.

Maurice van Hoek


vrijdag 06 juni 2008
Het was een heel leuk spel. We hebben met 16 personen in 2 groepen gespeeld. Eén collega kende het spel, en al gauw was iedereen ingeburgerd. Sommigen van ons hebben het spel al aangeschaft. Kortom, een aanrader. Heel veel lol en plezier gehad.

Monique Ramlal


woensdag 14 mei 2008
Een avondje Weerwolven is zeker het aanbevelen waard! Leuk om te zien was hoe collega`s zich ineens strategisch, slim en creatief opstelden om het spel te winnen. We zijn nog steeds bezig het verloop van het spel en het gedrag van sommigen onder ons te evalueren. Complimenten voor de inleiding en begeleiding!

Ron Kloosterman


zaterdag 19 april 2008
Afgelopen vrijdag hebben we met ruim 50 collega`s het spel de Weerwolven gespeeld. Van tevoren lekker met z`n allen gegeten en daarna het spel 2 keer kunnen spelen. We hebben ontzettend moeten lachen om alle mensen die elkaar niet meer vertrouwen (ben benieuwd hoe dat maandag gaat), de complottheorieen en alle andere gedachtenkronkels. Weerwolven is een ontzettend leuk en spannend spel, wat makkelijk en overal gespeeld kan worden. Zeker voor herhaling vatbaar!

Nieske van Beek


vrijdag 18 april 2008
Na de inleiding van Michiel zat de spanning zeker in de groep. Na een speluitleg van de spelleiders gingen we van start. Naarmate de avond vorderde werd men creatiever en sportiever. Vooral de weerwolven waren erg succesvol! Het was een erg gezellige, verrassende en leuke avond! Compliment aan de organisatie.

Kim van Olderen, ING Bank


donderdag 27 maart 2008
Na het inleidende verhaal van onze spelleidster Karen zaten we elkaar toch even onwennig aan te kijken. Maar naarmate het spel vorderde begon menigeen zich steeds heftiger in zijn rol in te leven. Confronterende vragen, ontboezemingen en onverwachte uitspraken. De collegialiteit was soms ver te zoeken! Kortom, we hebben ons uitstekend vermaakt!

Rolf Bos, Luchtmacht Soesterberg


vrijdag 14 maart 2008
Onlangs hebben we tijdens een bedrijfsuitje het spel `Weerwolven` gespeeld. Dit was een groot succes. Via-via had ik gehoord van dit spel. Mijn collega`s wisten hier niets van. Zoals verwacht keek iedereen bij de start van het spel verbaasd (wat gaan we nu doen?). Maar binnen de kortste keren zat iedereen in zijn rol en speelde deze met grote overtuiging. Gerard van Rookhuijzen, OBP Bedrijfsadviseurs

Gerard van Rookhuijzen


maandag 18 februari 2008
Afgelopen woensdag is ons vermoeden waarheid geworden: Enkele van onze collega`s zijn daadwerkelijk weerwolf. Op het moment dat je er mee geconfronteerd wordt dan is het toch beangstigend, onderhoudend en bovenal plezant. Wij hebben ons allen fantastisch geamuseerd. Bedankt !

John Verhaegen


donderdag 31 januari 2008
N.a.v. het afscheid van enkele collega`s hebben wij het spel de Weervolven georganiseerd. Het is een prima indoor activiteit die zeer goed gecombineerd kan worden met een diner. De inleiding van de organisatie is zeer sterk en alle deelnemers raken hierdoor zeer gemotiveerd. De ervaring tijdens het spel en de randvoorwaarden die door de organisatie worden ingebracht zorgen voor verassende wendingen en verhogen het fun karakter. Prima event, welke eenvoudig ingepast kan worden en een bijzonder karakter aan de avond geeft. Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. Karel Doest / Eric Dijkema

Karel Doest


vrijdag 25 januari 2008
Wij hadden een enerverende middag en avond. Op een fantastische lokatie op de Veluwe. Met een mooi openingsverhaal en aansluitend wandeling door donker bos. Onder goede spelleiding en vlekkeloos georganiseerd. Met een spel vol verdachtmakingen, wantrouwen, bluf, allianties, etc, leerden we elkaar weer beter kennen. Ons afdelingsuitje werd een spektakel waar nog lang over nagepraat zal worden! Living Story, en vooral Michiel, bedankt!

Sander Tiemens


zaterdag 15 december 2007
Alleen de organisatie was op de hoogte van de inhoud van de avond. Hoewel het voor dezelfde organisatie ook een gok was bleek al snel dat we een zeer goede keuze hadden gemaakt. Met een zeer goede spelleiding werd iedereen al snel in het spel meegesleurd. De verdenkingen waren niet van de lucht en na het diner na het eerste spel werd als snel een tweede en derde spel gespeeld. De grand-finale met alle deelnemers in een groot spel was een super afsluiting van een geweldige avond. Michel, Remko en Linde: bedankt voor een hele leuke avond en we raden iedereen aan om ook een keer Nacht van de Weerwolven te gaan spelen.

Peter de Vos, Quatera Automatisering BV


vrijdag 02 november 2007
Wij hebben met ons projectteam een erg leuk bedrijfsuitje gedaan: ´De Nacht van de Weerwolven´. Het is de bedoeling dat je de ware identiteit van de andere teamleden achterhaald. Door het stellen van vragen maar zeker ook allerlei non-verbale signalen (die meestal ongegrond zijn) probeer je je collega´s te beschuldigen. Kortom: erg gezellig, leuk en spannend. Echt een aanrader!!

Marije Bakker, TNT


dinsdag 30 oktober 2007
Wij hebben De Nacht van de Weerwolven gespeeld als onderdeel van de Training Lichaamstaal lezen & interpreteren (eveneens van Living Story). Wij hebben de communicatiegame Weerwolven als zeer waardevol ervaren. Dit met name door de combinatie met de in de middag gevolgde training. De vaardigheden aldaar opgedaan konden direct toegepast worden in de avondsessie. Het spel was een mooie combinatie van vaardigheden en amusement. De ketensamenwerking kan soms best ervaren worden als een partijtje Weerwolven. Dit door alle verschillende belangen van sommige organisaties. De kunst is dan, dat we ons daarvan bewust zijn, en om daar op een goede manier mee om te gaan. Het spel was eens een andere manier om naar ons werk, o.a. in de keten, te kijken. Complimenten aan Servaas! Hij heeft beide dagdelen zijn enthousiasme sterk weten over te brengen op ons, soms enigszins complexe team.

Anneloes Drees, UWV Noord


zaterdag 01 september 2007
Een geweldige nacht. We hadden het idee een etentje voor vrienden eens te combineren met iets bijzonders. Daarvoor hadden we `De Nacht van de Weerwolven` van Living Story uitgekozen. Na het dessert van een uitstekend diner (complimenten Tantes Bistro) werd een wervelende introductie gegeven van het spel, waarna iedereen zich fanatiek inleefde in het verhaal. De reacties waren unaniem heel enthousiast en gedurende de nacht stappen die volgde is er nog veel over nagepraat. Een aanrader !

Hugo Roomans


woensdag 04 juli 2007
Living Story`s The Night of the Werewolves is a fantastic idea to close up a teambuilding event - challenging, entertaining and you laugh a lot! Everyone was delighted. Also, some of our foreign colleagues took the game a little to serious:-). It was great to have Nanette as storyteller and gameleader.

Gaby Seuthe, Grünenthal International


woensdag 21 maart 2007
We hebben op de 21ste met familie in Haarzuilens het Weerwolven spel gespeeld onder leiding van Living Story. Het spelen van het spel was goed georganiseerd, de verteller wist iedereen in no time te boeien met zijn inleidende verhaal en bij dit spel is een goede moderator/ verteller essentieel. Het is de weerwolven in geen van de vier spelsessies gelukt het dorp uit te moorden. Volgens Michiel, Living Story, was dat heel uniek!

Edwin Wijers, familiefeest


donderdag 15 maart 2007
Als familie, in leeftijd varierend van 58 - 70 jaar, met 12 personen bijeen op Schokland. We hebben daar twee keer het spel ´De Nacht van de Weerwolven´ gespeeld. Een fantastische ervaring! De locatie was perfect geschikt voor het spel; de spelleider wist deze locatie geweldig uit te buiten met een werkelijk prachtig verhaal, op de locatie toegesneden. De deelnemers hingen aan zijn lippen. Er werd vol overgave deel genomen aan het spel, mede door de stimulerende bijdrage van de spelleider.

Alle Sikkema, familiefeest


zaterdag 10 maart 2007
Wat een gezellig bedrijfsuitje had moeten zijn, werd een bloeddorstige nacht met de nodige weerwolven. Voel jij je aangetrokken tot bedrog en intriges, speel dan het spel en leer de ware aard van je collega´s kennen. Wil je eens wat anders als bedrijfsuitje met partners dan is dit zeker een aanrader. Wij hebben ontzettend van deze avond genoten en de avond mocht van ons wel veel langer duren. Heel erg bedankt voor deze onwijs geweldige avond.

Marjoleijn Keizer, Qquest


vrijdag 17 november 2006
Het spel van de weerwolven spelen met rasechte verkenners op de markt is een is een mooie uitdaging. "Er is altijd een manier om achter de waarheid te komen zo ook met dit spel", dus de strategien werden ook direct uitgevoerd. Deze keer moesten we goed op elkaar letten in plaats van op mensen van buiten het bedrijf...luisteren, uitdagen en lachen ... Niet gemakkelijk, maar toch ook weer wel als je goed kijkt dan zie je collega´s zo´n houding aannemen waarvan je denkt heee wat doet mijn collega toch raar, maar ook jeee wat kan die liegen zeg... Het was voor ons een hele leuke manier om met elkaar weer eens wat samen te doen en heel veel lachen en bier drinken, maar dan zelf de regie houden....over het bier.. Wat betreft het spel dat werd uitstekent en professioneel begeleidt!! petje af voor het concept, het was tof om heel vaak te spelen.. Maar ja, wij waren natuurlijk wel erg goed:-) een echte aanrader om een leuke avond te hebben.

Gooitske Wouda, NDC|VBK de uitgevers


vrijdag 03 november 2006
Het spel was ontzettend leuk om te spelen. Vooral omdat je een rol moest aannemen, waarbij je de kans kreeg je collega`s geheel op het verkeerde been te zetten. Liegen en bedriegen en zorgen dat de voor jou belangrijke personen uitgespeeld raakten. Sommigen reageerden zeer naïef, maar dat gaf juist hilarische momenten en veel gelach. We hebben met de collega´s een prima verzorgde avond gehad en we hebben dan ook zeker genoten. Dit is absoluut een aanrader voor een avond plezier met een groep!

M. Rybier, Uitgeverij Nijgh Versluys


maandag 16 oktober 2006
Als onderdeel van een vakdag hebben we het Weerwolvenspel gespeeld. Heel toepasselijk was dat we het in kasteel Elburg speelden, wat zeer goed past bij de achtergrond van het spel. De meest interessante punten aan het spel zijn de individuele persoonsveranderingen die mensen ondergaan, afhankelijk van de rol die zij speelden en, parallel, het groepsproces dat ontstaat om de weerwolven te kunnen ontmaskeren. Al snel vliegen de insinuaties en beschuldigingen je om de oren. Je wordt er ook heel achterdochtig van, dus dat is extra leuk. Tip: let vooral op wat mensen niet zeggen. Dat is niet eenvoudig, omdat als je het spel meerdere keren speelt er steeds nieuwe elementen aan worden toegevoegd. Bij elkaar hebben het 5x achter elkaar gespeeld! En het smaakte nog naar meer! Een aanrader voor een leuk en spraakmakend groepsproces.

Martijn Heemskerk, Core Counsellors


vrijdag 30 juni 2006
De locatie was schitterend. De rustieke entourage van `t Hooge Erf vormde het decor voor de spelen `GPS Quest` en de `Nacht van de Weerwolven`. Deze spelen vonden een aantal keren op een avond plaats. Mensen konden zich op een groot krijtbord inschrijven voor een spel, wat de avond een vrij karakter gaf. De mensen die zich aangetrokken voelde tot bedrog en intriges konden zich helemaal inleven in de`Nacht van de Weervolven`. Gedurende de hele avond werd men voorzien van eten en drank. De barbecue stond buiten en de mosselen aan het spit, chinese vispakketjes, reuze gamba´s, maiskolven, salades en overige lekkernijen, vielen in goede aarde bij de mensen. Terugkijkend op het feest kunnen we zeggen dat het een groot succes is geweest! De reacties na het feest waren allen zeer positief. Mensen hebben het als een relaxed, `alles mag niets moet` en goed georganiseerd feest ervaren. Met dank aan Living Story en ´t Hooge Erf.

Carolien van Zuijlen, Cap Gemini


zaterdag 17 juni 2006
Een geweldig, vernieuwend concept. Bijzonder goede begeleiding. Je krijgt er geen genoeg van en je wilt continu weer een nieuw spel spelen. Het spel kan iedere keer weer opnieuw uitgebreid worden zodat het leuk en spannend blijft. Een absolute aanrader!

Joost Lighthart, Resort de Sparrenhorst


zondag 18 december 2005
Wij hebben met ons bedrijf (14 personen) een fantastische ochtend beleefd met het spel: de nacht van de weerwolven. Het verhaal is prachtig opgezet en uitgevoerd in een sfeervolle omgeving. We hadden moeite om niet nog een spel te spelen en naar huis te gaan. Het spel is zo fascinerend, dat je geheel in je rol als dorpsbewoner op gaat. Het was prachtig om te zien hoe collega´s zich gingen gedragen om zichzelf niet bloot te geven en het mystery te ontrafelen. Graag zouden we het spel volgend weekend weer spelen, maar dan is het kerst!

Arnold Terpstra, Retail Reality


donderdag 17 november 2005
Als avondprogramma op een tweedaagse vergader-/teambuildingsessie in het teken van samenwerken en vertrouwen een fantastische aanvulling. Het is ongelofelijk hoe men elkaar tijdens het spel dus niet vertrouwt en hoe mensen zelfs ongelofelijk kunnen liegen!

Yvonne Koorevaar, Prorail


woensdag 09 november 2005
Gestart met een spannend verhaal vlogen de beschuldigingen al snel heen en weer. Maar dat was ook de bedoeling: je anders voordoen dan je bent, glashard liegen of je mond dicht houden. Heel leuk (en leerzaam!) om ook eens een andere kant van je collega`s te zien. We hadden graag nog een ronde gespeeld, maar de dag was al vermoeiend genoeg geweest. In ieder geval genoeg stof tot napraten aan de bar. En we gaan het spel zeker nog een keertje spelen!

Arnoud van `t Hof, NS Corporate Audit


woensdag 02 november 2005
Een leuk en spannend spel. Daarnaast leer je het gedrag/houding van je collega`s kennen (als ze liegen). Je weet aan het begin niet wat je kunt verwachten. Maar als je er eenmaal aan begint, dan wil je maar doorgaan. Mijn collega´s hebben het er nog steeds over. De begeleiding was ook goed.

Amir Ametovic, Waterschap Velt en Vecht


woensdag 05 oktober 2005
Aan het begin van de avond hadden wij allemaal geen idee wat we ons moesten voorstellen bij het spelen van `De Nacht van de Weerwolven`. Na het inleidende verhaal van Michiel waren de meeste van ons het spoor helemaal bijster! Maar toen kwam het, de kaarten worden geschud, het spel begint en je herkent je eigen collega´s niet meer terug! Het is nu meer dan een week geleden en wij hebben het er nog steeds over. Waarover? Zelf proberen, gewoon doen!

Claudia Lemmens


zaterdag 10 september 2005
Het was een enorm geslaagd uitje. Zeer zeker geschikt voor een vrijgezellenfeestje. Zoals de organisatoren van Living Story al zeiden, konden wij maar niet genoeg krijgen van het spel en hebben wij dit in totaal vier keer gespeeld. Succes verzekerd!

Leonie Pellen


dinsdag 21 juni 2005
Ik heb dit jaar een teambuildingdag georganiseerd. Ik vond het lastig te beslissen of dit spel geschikt zou zijn voor mijn nogal uiteenlopende karakteresstieke team. Van interieurverzorgster tot behandelend arts/ psychiater. Maar het was geweldig!! Het lijkt in eerste instantie passief maar dit is zeker niet zo naarmate je het spel door krijgt. Zeer geraffineerd te werk gaan was voor mij persoonlijk dan ook een uitdaging, en het leuke was dat anderen (hoe goed ze je ook denken te kennen) mij dus niet altijd even makkelijk konden ontmaskeren in de rol die ik kreeg toebedeeld. Meerdere malen spelen van het spel leverde steeds meer ´honger´ naar verschillende rollen binnen het spel in het team. En dit alles heerlijk onder het genot van een hapje en een drankje. De dag was geweldig, de begeleiders was subliem, de locatie beter dan best en dan nog het napraten en lachen over het spel wat zeker niet mocht missen!

Margriet Kruiger, Meerkanten psych.ziekenhuis


vrijdag 06 mei 2005
Het moment was daar! Wij kropen in de huid van brave burgers, die één voor één verslonden zou worden door drie weerwolven onder ons. Waren de wolven op tijd te ontmaskeren? Wordt het hele dorp vermoord? Het was een enerverende avond vol spanning, lol en gezelligheid. Iedereen was ontzetten enthousiast. Een week lang werd over het uitje nagesproken op de werkvloer. Het spel gaan wij zeker nog eens doen!

Gijsbert Pap, Gemeente Nunspeet


Kies een van onderstaande games

 
Schrijf zelf een recensie!
Heeft u een spel bij ons gespeeld
klik dan hier en laat een recensie achter!
Foto's
Meer foto's

We hebben TeamGame gespeeld op het Hooge Erf met 94 personen. De dag was erg ...

Meer recensies